Atlas Copco - för tredje gången på en månad

Jag har gett upp. Jag kommer för alltid ha en industritung portfölj. Egentligen vill jag inte men det är industri (och vissa råvaror) som verkar prisvärda och inte mycket annat.

Så jag har återigen köpt en dos Atlas Copco B. Av naturliga skäl till ännu lägre pris än förut. 150 aktier för 163,06 kronor styck, och ytterligare 945 kronor utdelning per år (om inte utdelningen sänks eller höjs). Nu ska det i alla fall mycket till (kanske 20% lägre pris?) för att jag ska köpa fler aktier i Atlas Copco B (eller A för den delen).

Annars verkar inte det här fallet stanna av. Det är ett par dagar ner, lite hysteri uppåt en dag, sedan ett par dagar ner följt av en till uppåthysteridag. Det är fullt möjligt att till och med det här köpet (40% under högsta priset förra året) kommer verka dyrt om ett halvår.

Kommentarer

  1. Har du funderat på exempelvis IT-sektorn? Addnodes värdering är väldigt likartad Atlas Copco men de har en kundkrets och inriktning som innebär att de inte är lika råvaruberoende som stora delar av svensk industri.

    SvaraRadera
  2. Jag har funderat på IT-sektorn. Det finns ett företag i Sverige som jag har haft på min bevakningslista i 1-2 år. Det heter Addnode. :-)

    Det är ett par saker som gjort att jag inte köpt. Det är dels att jag tycker att det gått upp för mycket i pris, och dels förs för att så stor del av deras tillväxt verkar komma genom uppköp av andra företag. Det är en modell som inte håller i längden och då undrar jag vad som händer. Så om man ser Addnode utan tillväxt men stabila och långsiktiga kunder så är det ett bra företag, men då ska det vara billigare än det är idag.

    Så jag antar att jag egentligen bara har en hake. Priset. Om det sjunker till 40 kronor per aktie så ska jag ta mig en rejäl titt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare