Mest lästa inlägg 2017

Ursäkt: Jag har ingen läsaranalys på min blogg så jag utgår helt från vad Blogger säger om antalet läsare per artikel. Den siffran påverkas ibland av bot-besök. Tidiga artiklar har dessutom haft mycket längre tid på sig, så liksom alla topplistor är den här djupt orättvis.

Med det sagt: Ungefär hundra artiklar blev det under året, lite färre än 2016, lite fler än 2015. Här är de 10 populäraste. Klicka på rubrikerna för att läsa dem.

1. Tur att jag använt ISK för utländska aktier

En artikel som försöker balansera det generella rådet att ha utländska aktier i en kapitalförsäkring. Det är nämligen inte alltid bäst. Jag tror att den här artikeln dels har en provocerande rubrik, dels diskuterar ett ämne som är komplicerat och som många vill läsa mycket om.

2. Nordea blev plötsligt ett alternativ till Avanza och Nordnet

Nordea gjorde det ingen förväntade sig och blev billigast på aktiehandel i Sverige. De är inte bäst på allt men visst uppskattar jag prispressen och Nordea har redan sparat några hundralappar åt mig.

3. Ett ekonomiskt liv i 6 figurer

En rent grafisk illustration för hur man förvandlar sparande till tidig pension. Artikeln är rätt annorlunda mot vad jag normalt skriver så jag är glad att den uppskattades.

4. Ränta-på-ränta-effekten behöver tid, mycket tid

Då och då försöker jag vara motvikt mot överdriven optimism. Det behövs. Sparande kan göra mycket, men det finns inga mirakel.

5. Letar hyresfastigheter, var är de?

Ett inlägg som ledde till att jag köpte mina första Wallenstamaktier.

6. Inköpet har till slut betalat sig själv (Nordea)

En allmän iakttagelse att jag nu fått mer i utdelning från aktierna jag köpte för länge sedan än jag då betalade. På sätt och vis en illustration av hur tiden är människans fiende men sparandets gud.

7. Mångmiljonärerna

En bokrecension av en bok som ingen bör läsa. Jag hoppas att jag lyckades rädda några.

8. Hur gör man av med några miljarder

Ja, hur gör man? Allmänna funderingar på hur man bränner pengar. Det verkar svårt när man väl har för mycket.

9. USA-inköp och en sjunkande Johnson & Johnson-utdelning

Jag ber om ursäkt för den här rubriken. Utan att ha det som avsikt så gav jag ett otal Johnson & Johnson-ägare en hjärtattack. Företagets utdelning sjunker men bara i svenska kronor eftersom dollarn blir allt billigare. Det borde kompenseras av att företaget tjänar fler dollar på sin export och kan höja utdelningen nästa år så det finns ingen anledning till panik.

10. Jag

Efter ett par års bloggande så skrev jag ihop en liten beskrivning av mig själv. Tydligen intressantare än det borde vara.

Bubblare: Hej då CSN

Det här är en personlig favorit, och en artikel som jag skrev i slutet av året som skulle hamnat en bit upp på listan om jag hade väntat längre med att räkna läsare. Jag fick nöjet att betala av det sista av min CSN-skuld. Det må vara det billigaste lånet som är möjligt men jag kommer ändå inte att sakna det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare