60 år av höjda utdelningar där jag är med (utdelning Procter & Gamble)

Utdelningarna har helt klart ökat i antal sedan jag startade den här bloggen. Det är bra, och det gör att går viss rutin i inläggen vilket jag tycker är synd. Nåja, pengarna är välkomna i alla fall. Speciellt i en februari som varit allt annan är rutin.

Nu är det dags för Procter & Gamble igen. För ett år sedan fick jag 842 kronor. Häromdagen betalade Procter & Gamble ut 894 kronor till mig, 6% mer på ett år (+1% utdelning, +5% valuta). Så trots att dollarn försvagats den senaste tiden så är den fortfarande dyrare än för ett år sedan.

Mer exakt så fick jag per aktie 0,6695 dollar, och Nordnet växlade det för 8,9046 SEK per dollar, och allt multiplicerat med 150 aktier. 134 kronor fick jag betala till USA för källskatt. Som alltid så räknar jag med att kvitta det mot den ISK-skatt jag redan betalar.

Procter & Gamble har nu haft samma utdelning fyra kvartal i rad. Rätt ofta betyder det att de justerar den men jag är osäker på hur det går för det stora märkesbolaget. Många är positiva till aktien men jag tycker det verkar grunda sig i sänkta förväntningar, inte framgångar. Det dröjer till april innan vi får veta om resan med höjningar i 60 år håller på att nå sitt slut.

Så vad kan jag göra för utdelningen? Jag har precis köpt ett fodral till min Kindle. Det var dyrt. Sedan behöver jag köpa en bröllopspresent (grattis A&D!).

Kommentarer

  1. Jag kommer nog ta in mer P&G i portföljen på sikt, främst eftersom det är en stabil kvartalsutdelare som delar ut i februari. Tror inte man ska vänta sig hög utdelningstillväxt men så länge de klarar inflationen och jag kan köpa till bra pris är jag nöjd. Just nu tycker jag dock att både kurs och valuta är lite för dyr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, tänk om dollarn hade kostat 6 kronor per krona igen. Då vet jag en som skulle handla mycket i USA!

      Radera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

Castellum gör en massiv nyemission och ställer in utdelningen