Varning för Circular Water

Häromdagen fick jag ett riktat erbjudande om att investera i ett bolag vid namn "Circular Water Technologies AB" vilket inte är ett seriöst bolag. De hävdar att de tillverkar otroligt rent vatten som de säljer till vätgasproduktion, men troligen (helt säkert) är det endast ett nytt kapitel i de här personernas regelbundna försök att dra in pengar som aldrig kommer leda till ett vinstdrivande företag.

Besser1 skrev omfattande om de här personerna för något år sedan, men sammanfattningsvis så handlar det om personer som har nyemissioner som affärsmodell. De skapar ett aktiebolag, skriver några fina broschyrer, skickar ut till investerare och får folk att teckna sig för en nyemission. För pengarna betalar företaget löner till grundarna och när pengarna är slut så gör de en nyemissison till eller skapar ett till företag.

Nyemissionsaktierna är värdelösa och de går inte att sälja eftersom de inte finns på någon börs och det är svårt att hitta köpare på egen hand. I takt med att företaget gör fler nyemissioner går dessutom värdet på en aktie från värdelös till än mer värdelös.

Jag skulle inte tecknat mig för det här ens utan Bessers varning men med hans research som bakgrund så känner jag att jag bör skicka ut en varning. Kanske räddar det någon.

Kommentarer

 1. Tack. Fick det där idag och undrade just vad det var för skumma personer som bemödat att skicka ut alla dessa för att få in den relativt lilla summan 24,5 milj.
  Så typiskt att det just nu är verksamhet relaterat till H2, nu när det är detta som är högst på agendan.

  Man blir ju nyfiken på vilka övriga personer är då de solkar ner sitt namn genom att ha kopplingar till herr Sääsk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är Mangold Fonkomission för ett företag som inte kollar kunföretagens bakgrund?
   /Hans Björkman medlem i Aktiespararna

   Radera
  2. Folk som får betalt och skiter i sitt rykte kanske?

   Radera
 2. Fick det också igår, hade aldrig hört talas om företaget. Åkte direkt i soptunnan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra ställe för det brevet. Kan göra breven från postkodlotteriet sällskap.

   Radera
 3. Jättebra att du varnar. Jag vet inget om bolaget men det är bra att sånt här får spridning så det finns info att läsa. Det gör förhoppningsvis att folk kan fatta bättre beslut oavsett om dom investerar eller inte.

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får alla tacka Besser1 och de på SvD som gjorde utforskningar för några år sedan.

   Det är bara synd att det är så svårt att bevisa brottslighet (om det ens är brottsligt att lura folk på pengar på det här sättet).

   Radera
 4. Läs gärna min kommentar på Besser1. Ger ett handfast råd!

  MvH

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte jag hittade den kommentaren, om du inte menar rådet att hålla sig borta. Det är ett bra råd. Jag är bara rädd för att de som är deras troliga offer inte läser ekonomi/investeringsbloggar. :(

   Radera
 5. Tack för upplysningen. Finns många lycksökare som försöker komma åt kapital och utnyttja ny teknik och miljö för egen vinning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den sortens människor som skulle sälja falska mediciner för att tjäna pengar. :(

   Radera
 6. Fick du också ett teckningserbjudande från Phoenix BioPower? Jag är skeptisk av många anledningar, bl.a för att en av personerna bakom Phoenix är den som administrerat utskicket av Circular Waters teckningserbjudande. Tyder på rejält dåligt omdöme.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att Phoenix BioPower missat mig (eller om de gick i tunnan så snabbt att jag inte ens tänkte på det). Om de har kopplingar till de här skojarna så kan man med rätta oroa sig för att de inte heller är intresserade av att faktiskt skapa ett vinstdrivande företag.

   Radera
 7. Tack för tipset. Det ser onekligen lite skumt ut om man söker på de inblandade personerna.

  Det har också varit oklarheter i årsredovisningen för 2019. Årsredovisningen har kompletterats flera gånger efter den första inskickade versionen och bolagsverket har godkänt den först nu i februari i år.  SvaraRadera
  Svar
  1. Undrar vad de skickade in först. Några siffror på en servett från en lyxrestaurang på Rivieran?

   Radera
 8. Skönt skojeri! Fick prospekt i brevlådan i dag. Mest komiskt är väl att ordföranden Aapo Sääsk är gammal polare till Kenta Gustafsson från "Ett anständigt liv" och övriga filmer i modstrilogin. Sääsk har bland annat skrivit texten till Bajen-hymnen "Just I dag är jag stark". Verkar som att han son, som medverkar som hårt solariegrillad 80-tals-yuppie i "Det sociala arvet" bor granne med bondfångar-vd:n på Phoenix BioPower. Adress: Floragatan, flottast på hela Östermalm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, en till koppling till Phoenix BioPower. Man väljer inte sina grannar men det är ett annat dåligt tecken.

   Sääsk borde förresten vara pensionär sedan länge. Är det för skoj att göra sånt här eller har han aldrig pensionssparat?

   Radera
 9. Det verkade känd på något sätt.
  -Just det -"Xzero". Jag fick NE erbjudande från dem för 2 år sedan och det handlade om också om typ maskin som renar vatten.
  Nu skriver de mycket om vätgas, grön energi, energiteknik,....och i första ögonkast skulle man tro att de har ngt med vätgas att göra men, när man tänker klart så de vill producera maskin som producerar vanligt destillerat vatten. -Bra gömd.
  -Och de ska inte noteras på börsen!!!! Mig kan de inte lura. Men det finns alltid får som nappar på det.

  SvaraRadera
 10. Jag fick TVÅ prospekt i brevlådan. Oseriöst. Hur kan man dessutom söka pengar (och varför från småsparare) utan att lämna en enda siffra i prospektet. Prata mycket om energi, när man tror sig göra vatten, kanse, i framtiden... Och inte en siffra (utöver eget kapital på 100.000 kr) för bolaget i allmänt tillgängliga databaser trots att de varit "verksamma" sedan 2017.
  Och när fick ni ett erbjudande om att köpa aktier i ett bolag (utan anknytning) i brevlådan senast?

  SvaraRadera
 11. Tack för infon, fick också reklamen i brevlådan men kollade bolagstrukturen och tyckte det såg märkligt ut så sökte vidare och hittade då informationen här som verkligen gjorde att jag skickade prospektet i soptunnan

  SvaraRadera
 12. haha, "grön vätgas", "ultrarent vatten" och ett tydligt fokus på Admin team för att håva in ...
  Många röda flaggor bara vid en snabbläsning..
  Prospektet brann inte så bra i öppna spisen heller, för glansigt papper ger för mycket aska.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.

Populära inlägg i den här bloggen

Tur att jag använt ISK för utländska aktier

Gamestop gör folk urrika, och urfattiga, i en short squeeze