fredag 30 juni 2017

Oj, det rasar?

När jag nyss kollade priser och kurser, som jag gör varje fredag, så är det helrött (förutom H&M). Allt, obligationer, fonder, aktier är ner 2-5% och dollarkursen är 8,40, inte 9 kronor som för ett tag sedan.

Är det här början på ett fall? Intellektuellt hoppas jag på en rejäl nedjustering. Känslomässigt blir det en utmaning.

För en vecka sedan nådde jag ett siffermål som jag tänkt på sedan jag var liten. Eftersom jag inte presenterar siffror här så höll jag det för mig själv, men nu är jag långt från det och får se om jag når det igen så småningom. Min post om "rekordmånga månader med uppgångar" blev kanske ödesdiger. Där frågade jag mig om juni och juli kunde bli uppgångar och ge mig en rekordlång uppgång. Skulle varit tyst!

För de som inte är oroliga för veckans börsrörelser, ha en avslappnad helg! För er andra, ta det lugnt. Det finns viktigare saker.

6 kommentarer:

 1. Ja, man får som vanligt påminna sig om att som nettoköpare är det bara bra när det rasar. Samtidigt är det tråkigt att se siffermål som man haft sedan man var mer eller mindre liten rycka längre och längre bort..

  Tycker du redovisar köp, sälj och mottagna utdelningar föredömligt noggrant, så en hel del siffror presenterar du i alla fall. :)

  -- Max

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det finns en del siffror, men jag lämnar ändå additionen och divisionen till de som är riktigt intresserade.

   Radera
 2. Det är en mental utmaning att hålla huvudet kallt när siffrorna krymper. Visst är det "bara siffror på en skärm" men hela ens sparkapital symboliserar ju mycket blod, svett och tårar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas det inte är så väldans mycket blod! Det är trots allt bara pengar, lånad tid.

   Radera
 3. Hej!

  Har nu lagt till den här bloggen på listan över svenska ekonomibloggar.

  http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hela-lista.html

  Hälsar Seglarn

  SvaraRadera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.