torsdag 1 juni 2017

“Yes, the planet got destroyed. But for a beautiful moment in time we created a lot of value for shareholders.”

6 kommentarer:

 1. Japp!

  Då får vi hoppas att Kina tar sitt ansvar. Snyggt jobbat Donald!

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kina bygger fortfarande massor av bostäder, vägar, fabriker och allt sånt som redan är byggt i USA. Även om de hoppar över en del av miljöförstörelsen så kommer de också få svårt att minska utsläpp av koldioxid och metan och annat.

   Men det verkar som att den nuvarande amerikanska regeringen inte vill vara ett föredöme eller leda resten av världen.

   Radera
 2. Bra sammanfattat:)!
  Ja Kina har i alla fall sagt att man inte kommer dra sig ur.
  Enligt Trump så kan man gå över lik bara man skapar jobb. Oavsett om vinsterna bara är kortsiktiga.

  Ja ja. Får se hur det går.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår honom inte. Han gör småsaker för några hundra eller tusen personer. Förstår han inte att allt som påverkar mindre än en miljon personer är för hans assistenter?

   Radera
 3. Mr Pengabloggen,

  Trump går inte över lik för att skapa jobb. Han eftersträvar någon form av rättvisa. NATO är väl ett praktexempel på att det sitter en massa snyltare, och väntar på att USA skall betala räkningen, och göra jobbet i alla samhanhang. Den som är intresserad av stor underhållning kan nog ägna sig åt att läsa den svenska pressen imorgon. Det finns ett nästan patologiskt intresse för vad presidenten i USA gör, eller för den delen inte gör.

  Med vänlig hälsning

  Lars


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vilket jobb det är folk förväntar sig att USA ska göra militärt. Ser man på deras insatser de senaste 20 åren så har USAs aktiva insatser antagligen destabiliserat världen mer än de gjort den bättre, främst genom den andra Irakkriget. Att få mellanöstern stabil efter det är en uppförsbacke och det verkar som att alla har väldigt kortsiktiga planer.

   När det gäller USAs militär så tyckte jag "Drift: The Unmooring of American Military Power" var intressant. USA verkar nu ha en militär som letar efter ett existensbehov.

   Radera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.