Fyllde på med defensiva aktier, Investor och Wallenstam

Det är svårt att hitta intressanta köptillfällen just nu, dels för att jag inte spenderat den tid som behövs, dels för att jag tycker att det mesta, om inte allt, är för dyrt.

Med nuvarande priser så kommer avkastningen i bästa fall bli måttlig, och i sämsta fall kraftigt negativ. Problemet ligger i avsaknaden av alternativ. Inte ens ett sparkonto ger mer än 0,65% nu. Så 3% i utdelningar får på något sätt bli alternativet.

I brist på bättre så fyllde jag på med ytterligare 100 aktier i Investor för i snitt 377,63 kronor. Ytterligare några kvadratcentimeter av en svit i Grand Hotel med andra ord. Om inget händer så innebär det en ökning av de årliga utdelningarna med 1 200 kronor, varav det mesta för 2018 kommer om några veckor.

Mitt andra köp var 400 aktier i Wallenstam, det göteborgska fastighetsbolaget med mycket hyresrätter. Vad som än händer framöver så tror jag de kommer klara sig ok. Här betalade jag 78,50 kronor per aktie, och ökar den årliga utdelningen med 720 kronor. Dock inte i år eftersom hälften av 2018 års utdelningar avskiljdes för ett par dagar sedan.

En tredjedel av året har gått och det har inte blivit många köp. Det är många år sedan börsen var så lite lockande. Den svenska kronor är svag (eller om dollar, pund och euro är dyra) så köp utomlands blir extra dyrt, och folk i utlandet håller uppe de svenska börspriserna med sina starka valutor. Det betyder inte att det är rätt att sitta vid sidan (det vet vi först efteråt) men några fyndlägen ser jag inte.

Kommentarer

 1. De gånger jag köper numera blir det oftast svenskt eller om det ges uppenbara köplägen i något fint företag som droppar extremt mycket på en rapport som kanske inte nådde hela vägen fram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter också farligt. Fingerprint varje gång de släpper en rapport?

   Undrar om det finns något annat vettigt att äga som behövs. En jordbruksfastighet?

   Radera
 2. Jag har fyllt på i Pepsi några $ under 100. Klippte några Opus och så när de började dra för nån vecka sen.

  Mvh
  B.L.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag äger aktier i Coca Cola så jag måste väl vara lojal mot mitt bolag. Opus ser lite intressant ut. Hmm, undrar hur det står till med Mekonomen nu?

   Radera
  2. Ja Mekonomen är svår. Jag är i branschen men ser att fler och fler beställer delar på nätet i Tyskland /Storbritannien tex. Men en och Anna vill ju ha dem (delarna) ditskruvade också. Jag avstår mekoMekon, hade dem för ett par år sen.
   /B.L.

   Radera
  3. Ursäkta stavningen. Vinet.

   Radera

Skicka en kommentar

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Tur att jag använt ISK för utländska aktier

Jämförelse priser på bankpaket (Nordea höjer med 20%)