Min portfölj klarar sig hyfsat (utdelningar Wallenstam och NCC)

Jag brukar titta till börsen en gång i veckan och jämföra med index om min portfölj går bra eller inte. Vissa veckor tappar jag en procentenhet, andra veckor går min portfölj en procentenhet bättre än börsen men på det stora hela är det små skillnader. Även små skillnader kan dock spela roll. Den senaste månaden verkar mina aktier i snitt gått klart bättre än index, trots att verkstadsbolagen varit sänken. Det tycks vara fastighetsbolagen och bolagen i USA som håller upp det. Eller så är det fler som liksom jag vill ha utdelningsaktier och som söker sig från bolag med sjunkande värdering och ingen utdelning.

Under förra veckan kom det två utdelningar.

Utdelning Wallenstam

Wallenstam är en relativt ny aktie för mig. För ett knappt år sedan ville jag ha in hyresrätter i min portfölj och Wallenstam är det mest renodlade hyresrättbolaget. Bolaget är rätt dyrt jämfört med många andra bostadsbolag, antagligen för att det är färre människor som går i konkurs eller inte betalar sina hyror.

Sedan förra året har min utdelning i Wallenstam ökat med 165% tack vare fler aktier (+150%) och en utdelningshöjning (+6%). Utbetalningen nu var på hela 2 250 kronor, eller cirka 6% av min egen hyra under tiden. Så vill jag att det här ska gå runt helt så behöver jag ca 35 000 aktier, det vill säga aktier för ca 2,5 miljoner. Jag sa att Wallenstam var dyrt, right?

Jämfört med utdelningen i våras är det också upp 19%, tack vare 19% fler aktier.

Utdelning NCC

NCC är inte ett bolag som rosar "marknaden" med sina rapporter. Det har varit många nedskrivningar i både NCC och i liknande bolag som fått kursen att dala som ett tappat armeringsjärn. Utdelningarna bestämdes dock innan de senaste dåliga beskeden och betalades ut som planerat. Under de senaste 3 åren är NCC det bolag där jag fått se värderingen rasa flest kronor efter att det varit ett av mina bästa innehav. Det går upp och så går det ner.

Den här gången betalade NCC ut 4 kronor per aktie till oss ägare vilket för mig blev 5 200 kronor. Det är en minskning med 5% jämfört med förra året trots 18% fler aktier. Utdelningssänkningen på 20% hade krävt ännu fler aktier för att kompensera. Det är åtminstone 18% mer än i våras tack vare de nya aktierna.

Så vad kan man bygga för femtusen kronor? Eller ska det gå till underhållning, mat eller transport? Julklappar?

Nu i veckan är det Investor, Procter & Gamble samt Hennes & Mauritz och sedan är november slut efter att ha levererat, för mig, rekordstora utdelningar.

Kommentarer

 1. Hej!
  Tack för en bra blogg.

  Gällande NCC utdelningen så är ju nivån sedan förra året på motsvarande nivå sett till helåret, med skillnaden att utdelningen på höst och vår är lika stor i år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. NCCs utdelningar är:

   2012: 10 kronor
   2013: 10 kronor
   2014H1: 6 kronor
   2014H2: 6 kronor
   2015H1: 6 kronor
   2015H2: 6 kronor
   2016H1: 0 kronor (Bonava)
   2016H2: 3 kronor
   2017H1: 3 kronor
   2017H2: 5 kronor
   2018H1: 4 kronor
   2018H2: 4 kronor

   Så sett på helår så har det gått från 10 till 12 till 3 till 8.

   Ignorerar man dippen med 0 och 3 som de skyllde på att de behöver bygga kapital till Bonava så ser det ut som 10 till 12 till 10 till 8. Fel håll.

   Radera

Skicka en kommentar

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.

Populära inlägg i den här bloggen

Tur att jag använt ISK för utländska aktier

Varning för Circular Water

Gamestop gör folk urrika, och urfattiga, i en short squeeze