lördag 7 september 2019

Konsten att låtsas som ingenting

Prebona, det lilla kemiföretaget som jag följer på stort avstånd har kommit med en Q2-rapport och en formulering fick mig att skratta.

Bakgrund: Prebona är några kemister som försöker sälja lite kemikalier som ytbehandling. De startade ett företag, utan intäkter, som värderades till över 70 miljoner vid en börsintroduktion för några år sedan. Nu ett par år senare så har de fortfarande inga intäkter (200 000 kronor förra kvartalet), de går med en förlust på ett par miljoner per kvartal, men har i alla fall råd att ge sin styrelse ordentligt betalt.

Deras största (enda?) kund har nu dessutom gått i konkurs utan att ha betalat sina räkningar så det ser inte så bra ut. Vad säger då bolaget efter sådana bakslag:

"Den underliggande försäljningsutvecklingen är positiv och bolagets pipeline av affärsmöjligheter ökar stadigt."
Finwire-notis om någon vill läsa själv: https://www.avanza.se/placera/telegram/2019/08/29/prebona-prebona-tappar-intakter-och-okar-forlusten-i-andra-kvartalet.html

3 kommentarer:

 1. Ja sådana där skitföretag tycker myndigheterna är helt okej att vi ska kunna luras av. Men från amerikanska ETFer, med åtskilliga miljarder under förvaltning, behöver vi skyddas. För de presenterar inte sin fondfakta enligt någon stipulerad formatmall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Från en anonym till en annan, du vann internet med den kommentaren!

   Radera
 2. Haha, att "pipelinen av affärsmöjligheter ökar stadigt" i ett sånt läge är ju lika förskönande som mäklarspråk för bostäder.

  SvaraRadera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.