måndag 21 oktober 2019

Svenska aktier, har vi inga sådana i Sverige?

Jag har nämnt min balanseringstrategi tidigare så jag tänker inte säga mer om den än att jag fortsätter vara underviktad mot "Sverige". Det är svårt att lösa för Sveriges ekonomi är så extremt exportberoende att varje försök att köpa ett svenskt företag betyder mer exponering mot utlandet, tvärtom mot vad jag vill.

Vad finns det egentligen för aktienoterade företag som är fokuserade på Sverige, som inte är ett fastighetsbolag eller ICA/Axfood?

Idag har jag lite bankaktier, ICA-aktier, fastighetsaktier samt Eolus-aktier och det passar inte att öka i någon av dem på grund av värdering eller att kategorin redan är överrepresenterad så jag vänder mig till er läsare.

Förslag på företag att studera närmare? Se det som en brainstorming, det behöver inte vara en rekommendation.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tack för tipset!

   Det ser ut som ett väldigt trevligt företag. Jag har precis läst deras senaste rapporter och skulle inte vara ledsen att vara ägare till dem, men sedan gick jag och kollade värderingen och den är ca 250% av vad jag skulle tycka vore rimligt. Det gör det svårt (för mig) att köpa aktier just nu.

   Så kan företaget växa de närmaste åren så värderingen blir rimlig? Jag har väldigt svårt att bedöma det. Det skapas inte oändligt med småföretag i Sverige så de ska ta kunder från Hogia, Visma och vilka andra konkurrenter de har.

   Radera
 2. Svar
  1. Jag visste inte att de var börsnoterade. Det är ett mindre företag än jag normalt bryr mig om. Tack för tipset. Nu måste jag fundera på om jag ska ge mig in i nya områden (riktigt små företag).

   Radera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.