Allrabedragarna dömda!

Ibland blir det fel och ett exempel på det är när tingsrätten helt oförklarligt friade bedragarna i Allra när de åtalats. Tack och lov så innehöll hovrätten smartare människor och de dömdes igår till mellan fyra och sex års fängelse. Tyvärr så har pengarna de stal från folk, 170 miljoner kronor, antagligen försvunnit utomlands men det är tingsrättens fel, inte hovrättens.

Bedrägeriet gick ut på att marknadsföra premiepensionsfonder och för pengarna de fick in, köpa halv-fejkade värdepapper med extremt höga avgifter. Typ 40% avgifter (170 miljoner av 430 miljoner kronor) och sedan få en del av pengarna tillbaka till sig själva. Deras försvar var att det inte är olagligt att ha höga avgifter. Nähä du. Nu ska de i alla fall tillbringa ett antal år på anstalt. Mest fick VD:n Alexander Ernstberger, 6 år.

Med det sagt tänker jag återgå till semestrandet, tills jag har något annat att säga.

Kommentarer

 1. Sen kommer kanske inte domen lösa problemet och ge spararna pengarna åter. Inte heller är det säkert att de kommer i fängelse om någon önskade sig det.

  Pengarna borde betalas tillbaka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De häktades (i sin frånvaro) i domen och verkar alla inställt sig nu. Jag hoppas att det betyder att de sitter inne till dess att HD nekat prövningstillstånd.

   Är det perfekt? Inte alls, men med tanke på hur svårt det varit att fälla ekonomiska brottslingar så är det här bra. En signal att riktigt vad som helst inte går.

   Pengarna lär ju vara försvunna om inte någon polis kan spåra dem och få dem utlämnade. Håller inte andan.

   Radera
  2. Det verkar som alla är i häktet, ja. "Jag är helt oskyldig" menar dock Alexander Ernstberger. Fortsättning följer kanske, då de överklagar. (https://www.expressen.se/dinapengar/ernstbergers-sista-dygn-i-frihet-inget-att-angra-i-min-varld/ & https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/qRrAn1/alexander-ernstberger-finns-inget-att-angra)

   Radera
 2. Snyggt jobbat som alltid.

  MvH Lars

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

Castellum gör en massiv nyemission och ställer in utdelningen