Stabila utdelningshöjningar från Johnson & Johnson och Procter & Gamble

Av alla aktier i min portfölj så är nog Johnson & Johnson och Procter & Gamble de två jag tänker minst på. Det är stabila, relativt diversifierade bolag som har pålitliga ledningar utan drogframkallade visioner. Än så länge har det varit framgångsrika modeller och de fortsätter att tillverka och sälja saker folk vill ha.

Johnson & Johnson har precis rapporterat för första kvartalet 2022 och passade på att berätta vilka utdelningsplaner de har. Kvartalsrapporten innehöll ömsom vin, ömsom vatten. Vinst och omsättning var något bättre än väntat, men egentligen bara samma som inflationen. Däremot sänkte man prognosen för resten av året, möjligen för att försäljningen av COVID-19-vaccinet kommit av sig.

1,13 dollar per aktie och kvartal (+7 cent)

Den nya utdelningen för Johnson & Johnson blir 1,13 dollar per aktie och kvartal, en höjning med 7 cent, eller 6%. Det är lite bättre än mina och andras förväntningar för några månader sedan. För mig betyder det cirka 500 kronor mer i utdelning per år. Behövs.

Procter & Gamble bestämde sig för en ny utdelning förra veckan och den nya utdelningen är 0,9133 dollar per aktie och kvartal. Ja, de tror inte på avrundningar till jämna cent på PG-högkvarterat. Möjligen kommer de hålla sig till fyra värdesiffror och klippa en decimal när de kommer över 1 dollar om några år.

0,9133 dollar per aktie och kvartal (+4,35 cent)

Den här höjningen var 5% och ganska exakt som förväntad. Det blir cirka 250 kronor för mig, men tyvärr så måste det jämföras med inflationen och då räcker det antagligen inte till. Det svider när inflationen går upp för det tar tid att kompensera för höjda kostnader. Jag hoppas den går att pressa ner snabbt igen och att vi samtidigt passar på att komma från de skadliga noll-räntorna.

Glad Påsk

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare