torsdag 29 september 2016

Mer kemi (köpte fler Dow Chemical-aktier)

Jag har ägt Dow Chemical-aktier i någon månad nu och det har inte besvärat mig så jag bestämde mig för att öka till en mer normal post. Igår köpte jag därför 70 aktier för 447,31 kronor styck och för det hoppas jag på runt 1 100 kronor mer i utdelning per år, utspritt kvartalsvis.

För övrigt så har september varit en stilla månad på investeringsfronten. Få utdelningar och få affärer. Få affärer för att jag helt enkelt inte vet var nästa investering ska bli. Då jag köper mer sällan och lite mer åt gången än en del andra som bloggar så blir besluten lite större och lite svårare.

Jag brottas med den här tankarna:

 • Jag vill inte ha nya innehav just nu.
 • Jag borde vikta en aning mer mot USA enligt min målbalans.
 • Inte mer fastigheter.
 • Inte mer svensk industri eller finans.
 • Dollarn är dyr.
 • Aktier är dyra.
 • Räntorna är meningslösa.
 • Hela aktiemarknaden verkar mest vänta på att något dramatiskt ska hända.
Om jag vill öka något i USA så är alternativen Procter & Gamble, där jag är osäker på hur Coty-affären kommer påverka, Johnson & Johnson som jag redan har en bra andel av, Ford som är lite på skoj och som jag redan ökat i, Dow Chemical som är ett nytt och litet innehav samt Coca Cola som också är lite för liten i portföljen.

Dow Chemical och Coca Cola känns bäst, och det fick bli Dow Chemical den här gången.

Känns tankegångarna igen eller är det bara jag som tänker såhär?

7 kommentarer:

 1. Hej,

  Känner igenom mig och brottas med samma tankar som dig. Ska kolla upp DOW lite närmare och se om det kan vara något för mig.

  Allt gott
  /DanielWikstrom

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte det populäraste företaget i Sverige. Avanza har 10-15 ägare (jag råkar ha den på Nordnet så jag är inte en av dem) fast det är ett stort bolag. Det skulle vara cirka femte största bolag i Sverige om det var svenskt.

   Om något så visar det hur många företag det finns i världen och hur svårt det är att ha överblick. För mig blir Dow ett intressant komplement. Det visar sig i framtiden om det fanns en anledning till att så få svenska vill äga aktier i företaget.

   Radera
 2. @Daniel

  Jodå så tänker alla. Det finns inget nytt eller originellt på aktiemarknaden. HM kan köpas för 243kr. Hur känns det? Känns tveksamt eller hur? Lugn denna tveksamhet känner alla andra också.

  Med vänlig hälsning

  Lars

  Med vänlig hälsning

  Lars

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag höll på att missa att H&M dykt igen, men nu la jag in en köporder för imorgon. Får se om den går igenom eller om priset tänker studsa upp igen. Egentligen är inte HM ett bolag jag borde äga eftersom jag känner mig så okunnig om klädhandeln, men på 240 så finns det lite marginal för felbedömningar.

   Radera
 3. Vill inte ha mer usa nu men kommer öka mina kanadensiska 60-100%. Delvis öka lite i existerade men även hitta 2-3 fler jag tänkt äga. Dock fortfarande i urvalsprocessen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant!

   Hur är Kanada jämfört med USA? Vad är de stora skillnaderna?

   Radera
 4. Vill inte öka mitt usainnehav.
  Vill miska min swe tyngd så stod mellan Kanada eller Finland. Har bara 3 bolag där, IPL, EMA och NWH.
  En orsak vill ha en större spridning på bolag jag inte anser hita/vilja ha i Sverige samt en liten bet på högre kurs på cad om oljan stiger.

  Vet inte riktigt vad de stora skillnaderna är men usa har ju "allt" samt många stora bolag men även små bra men tidskrävande att leta sig igenom men Kanada har mycket bank/energi/transport/råvaror.
  Samt stabilare land.

  Det jag letar efter är reit/tillverkning/energitransport primärt.

  SvaraRadera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.