En halvering och en dubblering gör att onsdagens utdelningsbesked landar i mellanmjölk

Efter att den svenska börsen stängt tisdag så kom NCC överaskande med en tidigarelagd rapport och den är ingen rolig läsning. Det går knackigt och bolaget tycker inte att de kan ge ägarna mer än hälften av vad de gav förra året. NCC har verkligen inte rosat sina aktieägare sedan de delade bolaget.

Desto roligare var att Volvo följde upp med en höjning från 4,25 kronor per aktie till 10 kronor, varav 5 kronor ska ses som en extrautdelning. Den så kallade marknaden reagerade ändå surt och sänkte börskursen. Volvo är ett av mina stora innehav, även om det fallit till plats fem på listan efter alla nedgångar, så utdelningen kommer absolut märkas.

Som det ser ut nu så kommer Volvos utdelning att bli den största jag någonsin fått. De enda som har en chans att konkurrera är Nordea som lämnar sin rapport nästa vecka. Med det jag vet så ser det ut som att mina utdelningar kommer öka cirka 11% 2019 jämfört med 2018. Det är inte mycket jämfört med tidigare ökningar, men det är nästan helt organisk tillväxt.

För övrigt så tänker visst H&M fortsätta dela ut 9,75 kronor per aktie, trots att vinsten är nere på 2,14 kronor per aktie. Intressant. Flytta ut kontanter till familjen Persson så att de kan köpa fler aktier?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare

Det tog 27 månader att komma tillbaka