Prebona tänker dubbla antalet aktier

Jag följer på avstånd ett bolag, Prebona, som för ett par år sedan börsintroducerades med en värdering på över 70 miljoner kronor. Med tanke på att bolaget inte hade några intäkter och bara 4 anställda så tyckte jag det var lite överdrivet men det gav bolaget pengar nog att leka med sina idéer under några år.

Efter förra veckan är värderingen nere på 53 miljoner men nu har faktiskt bolaget en liten rännil av intäkter, cirka 1 miljon kronor, dock med kostnader på 3-5 miljoner kronor.

Det som nu fick mig att hoppa till är två pressmeddelanden:

Finwire skriver att Aktiespararna säger

2019-06-12 13:46
Aktiespararna röstade under tisdagens årsstämma i materialteknikbolaget Prebona nej till ett bemyndigande för styrelsen att emittera 10 miljoner aktier, vilket skulle spä ut den befintliga aktiestocken med cirka 56 procent. 

"Detta gigantiska bemyndigande röstade Aktiespararna nej till", skriver Aktiespararna i ett referat från stämman.

Företaget säger:

[...]

Stämman beslutade att anta styrelsens förslag om bemyndigande för styrelsen att besluta om nyemission. 

[...]

Så majoriteten på stämman beslutade att gå emot Aktiespararna och låta styrelsen emittera ytterligare aktier på något sätt. På många sätt har jag sett den här aktien som en lott, nästan helt säkert bortkastade pengar, men kanske kan man vinna en låda choklad. Lotter brukar dock inte fortsätta kosta pengar efter att man köpt dem såsom nyemitterande bolag gör.

För övrigt så lägger detta lilla företag cirka 25% av intäkterna på styrelsearvoden. Jag tror de ägare som inte är styrelsemedlemmar blir lurade.

Vad företaget gör? De försöker skapa ytbehandlingskemikalier som är bättre än andra ytbehandlingskemikalier, och sedan kalla dessa kemikalier "nanoteknik".

Kommentarer

  1. Japp,

    Går det så går det. Underhållningsvärdet verkar vara betydande.

    Med vänlig hälsning

    Lars

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare