Billeruds styrelse sparkar sin VD, igen

Billeruds styrelse meddelade precis att VD:n Christoph Michalski får sparken och tills vidare ersätts med vice VD Ivar Vatne.

Jag tror många varit bekymrade över hur det går för Billerud (före detta BillerudKorsnäs) men om det är anledningen till VD-sparkningen så framgår det i alla fall inte. Istället pratar man om "personliga skäl" vilket kan betyda precis vad som helst. Allt från att VD:n vägrat göra det styrelsen säger, till att VD:n kommer försent till möten.

Billerud verkar vara ett styrelsestyrt bolag så jag tror inte att det här förändrar mycket. Alla företag styrs på papperet av sina styrelser, men många styrelser låter också företagsledningen göra nästan allt operativt och blandar sig bara i riktigt stora beslut. Jag har fått uppfattningen att Billerud är annorlunda med styrelseordföranden, och kanske hela styrelse, betydligt mer inblandade.

Jag hoppas det blir stabilitet framöver. 2019 sparkade de en tidigare VD efter bara två år, och efter ett halvår med en tillförordnad VDanställdes Michalski. Om de hittar någon ny snart så blir det femte VD:n på fyra år.

Jag köpte mina BillerudKorsnäsaktier i januari 2020, strax innan pandemin, och hade hoppats på en betydligt mindre knölig resa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Hydromars ser ut som ett nytt bedrägeribolag (Varning!)

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare