Det ser illa ut för Oscar Properties

🍾 Oscar Properties är ett fastighetsbolag som jag skrivit om tidigare då det var föremål för underligheter. Sedan dess har inte mycket hänt och det på ett negativt sätt.

Redan innan COVID-19 så var det mycket som gick dåligt för dem då deras affärsidé, lyxiga lägenheter i Stockholm, hade fått slut på kunder. De gjorde en nyemission och fick in lite pengar runt jul, men det har inte gjort affärsidén bättre och de har inte sålt mycket (sett en pressrelease om 1 såld lägenhet).

I mars så missade de att betala ut obligationsränta men den kom ett par dagar senare. Inte ett bra tecken.

I april/maj så har tidningar har skrivit om hur grundaren och VD:n Oscar Engelbert har haft problem med skatteskulder och hur han blandat ihop företagets och sin egen ekonomi på ett sätt som har slutat med att han personligen har gjort bra affärer och företaget har fått göra nedskrivningar. Inte ett bra tecken.

Eftersom inget annat händer så är jag mest intresserad av vad årsrapporten kommer säga, speciellt som de efter att ha haft Finansinspektionen på sig har fått sluta gömma undan skulder i bostadsrättsföreningar.

Årsrapporten

📅

Årsrapporten skulle publicerats 10 april 2020. 4 dagar innan så sköt man upp det till den 20 april 2020.

Den 15 april så sköt man årsrapporten från den 20 april till den 27 april.

Den 27 april, den dag årsrapporten skulle publicerats enligt senaste uppdateringen flyttades publiceringen fram till den 30 april.

Den 30 april sköts årsrapporten fram till den 15 maj. Den här gången skyller man på COVID-19.

Idag, den 14 maj så sköt man fram årsrapporten från den 15 maj till den 22 maj. "Bolaget har i dagsläget inga vidare kommentarer."

Totalt har årsrapporten har flyttats 5 gånger, från tidig april till sent maj.

Stämman

Samtidigt har även årsstämman knuffats på framtiden. Från början skulle den varit den 12 maj (i tisdags).

Den 14 april så sköt man årsstämman från den 12 maj till 20 maj.

Den 21 april så gick en kallelse till årsstämman ut, men nu var datumet den 21 maj (en dag senare än tidigare meddelat).

Den 30 april meddelar man att man skjuter på årsstämman från den 21 maj till den 16 juni.

Totalt har årsstämman än så länge flyttats 3 gånger, sammantaget en dryg månad.

Q1-rapporten

Man har även skjutit fram Q1-rapporten från den 6 maj till den 28 maj. Här skyller man på att man måste räkna om saker för att bokföringen ska följa finansinspektionens krav. Specifikt så tycker finansinspektionen inte att byggbolag ska få skapa bostadsrättsföreningar, låta föreningarna ta lån, och sedan inte rapportera föreningarnas lån i koncernredovisningen. Det var fler än Oscar Properties som gjorde sånt, men jag har inte sett några andra bolag använda det som ursäkt för att inte publicera en kvartalsrapport.

Det ser illa ut

💥

Min gissning, och det här är en gissning baserad på erfarenhet utan någon som helst insyn i bolaget, är att företaget har seriösa ekonomiska problem och att man försöker hitta en lösning att presentera samtidigt som man avslöjar för sina ägare hur illa ute man är.

Det här kommer nog inte som en nyhet för någon som följer bolaget. Börsvärdet har sjunkit 99,2% sedan toppen för tre år sedan, och just nu tror jag de flesta ägarna ser aktierna som lotter.

Kommentarer

  1. Ja det ser verkligen illa ut. Men aktiekursen är rejält nedtryckt så om man vill chansa på turn-around är det väl en okej lottsedel. Men preferensaktierna är värre tycker jag, där har man bara liten uppsida om det mot förmodan skulle ordna upp sig. Men om det, som jag tror, blir konkurs har man hela nedsidan där också.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare