Några timmar kvar av Castellums bud på Kungsleden

Castellum vill köpa Kungsleden och ikväll går tiden för att tacka ja, och välja alternativ, ut. Om för få människor tackar ja så kan de dra tillbaka budet men jag tror inte det är sannolikt. Det här är bara en påminnelse utifall man glömt bort det. Äger man Kungsledenaktier på Avanza hittar man erbjudandet om man går in på sidorna för nyemissioner.

Man har tre alternativ för hur man vill ha betalt:

  1. En fördefinierad mix av Castellumaktier och kontanter (idag värt ca 122 kronor)
  2. Så mycket Castellumaktier som möjligt (idag värt mellan ca 122 och 122,43 kronor)
  3. Så mycket kontanter som möjligt (idag värt mellan ca 121 och 122 kronor)

Jag har följt vilket alternativ som varit bäst under de månader som gått sedan erbjudandet blev känt och det har varierat vilket som varit mest förmånligt. Idag så är alternativen nära varandra i värde, med en liten fördel (mindre än en halv procent) för att välja så många aktier som möjligt. Om det också är sant när/om aktierna väl kommer som betalning kan man inte veta.

För många kommer det inte spela någon roll vilket alternativ man väljer eftersom Castellum sagt att de bara betalar ut i bara aktier om någon annan väljer att bara ta kontanter, och vice versa så även om man valt bara aktier så kan det bli så att man för den fördefinierade mixen, möjligen med en extra aktie och en aning mindre kontanter. Enda chansen att få ett rent paket är att välja det alternativ som ingen annan vill ha.

Värdet på de olika alternativen ligger just nu på mellan 121 och 122,43 kronor, och Kungsledens aktiekurs har hela tiden skuggat värdet på erbjudandet, ett tydligt tecken på att folk tror att budet kommer gå igenom. Imorgon när det inte längre finns något bud på Kungsledenaktier så kanske kursen faller tillbaka till normala nivåer.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Tur att jag använt ISK för utländska aktier

Jämförelse priser på bankpaket (Nordea höjer med 20%)