Castellums fallande börskurs ställer till det för nyemissionen

Castellum sa i samband med bokslutskommunikén att de vill göra en nyemission på 10 miljarder. När de sa det så var börskursen ca 150 kronor så det skulle bli lite drygt 70 miljoner nya aktier med den obligatoriska rabatten.

Nu är börskursen ca 110 kronor och vi pratar istället 90-100 miljoner nya aktier, kanske fler om räntan fortsätter uppåt. Det blir en massiv utspädning.

Den instabila kursen kommer också göra att det blir nödvändigt med större rabatt än vanligt eftersom det vore katastrof om börskursen föll under nyteckningskurse så det kan bli betydligt fler aktier.

Bolagsstämman var igår kväll och de gav styrelsen tillstånd att genomföra en nyemission för att dra in 10 miljarder. Förhoppningsvis så har de allt förberett så att vi får detaljerna snart. Jag har inte kontanterna för att delta fullt ut i en nyemission så jag kommer sälja teckningsrätter. Kanske behåller jag en del av dem och är med på ett hörn. Jag har inte bestämt mig.

Kommentarer

  1. Ja det mesta pekar neråt just nu, otur för de som ska sälja eller agera baserat på aktiekurser. Fastigheter och finans har väl gått sämst detta året (som började så bra). Kommer väl räntehöjningarna att avta så ser jag goda möjligheter för att börsens skrämselhicka kommer att avta. Under tiden köper vi fastighetsaktier till reapriser.

    SvaraRadera
  2. Ser det som ett intressant tillfälle att komma in till riktigt lågt pris, roligast vore om man kunde komma in längre än Akelius själv. Lite av en perfekt storm för oss som inte vågat oss in tidigare- ränteoro, bankoro och många som har investerat i Castellum i första hand för utdelningens skull och som inte kan/vågar teckna sina andelar och som kommer droppa sina TRs.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Hydromars ser ut som ett nytt bedrägeribolag (Varning!)

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare