Prebona säljer en massa kemikalier!

Prebona, ett förhoppningsbolag i Simrishamn som jag följt i många år efter att ha chockats över den initiala värderingen 2015, rapporterade precis för första kvartalet 2023 och det är en fantastisk rapport.

Försäljningen under första kvartalet blev 3 miljoner, lika mycket som under hela 2022 vilket i sin tur antagligen var mer än företaget sålt under hela sin livstid.

Det är fortfarande ingen vinst (förlust på 0,3 miljoner), och man säger att en svala gör ingen sommar, men det är en enorm skillnad på att alla kostnader är direkt förlust jämfört med att ha en något negativ marginal (-10%). Företaget har dessutom ett positivt kassaflöde från verksamheten (0,75 miljoner), något som varit otänkbart fram till nu. Det har taget sju år, men till sist hände det.

Prebonas affärsidé är kemikalier baserade på "nano"-teknik. De har en hel serie kemikalier där de som skulle binda vid luktpartiklar var de som fick uppmärksamhet senast. Jag vet inte om det är de som sålt för 3 miljoner under första kvartalet eller om det är någon annan.

Värderingen av Prebona är fortfarande hög, även med en kvartalsförsäljning på 3 miljoner. Börsen värderar bolaget till cirka 120 miljoner kronor (svänger snabbt då börskursen är lättpåverkad av små affärer), vilket betyder att det finns förhoppningar om en betydligt högre stabil försäljning. Nu när försäljningen bevisligen växer snabbt så verkar det inte alls vara orimligt.

Jag har inga aktier i Prebona och planerar inte att köpa några, men jag hoppas ändå för framgång för varje litet bolag som har en idé så jag ser det här som väldigt goda nyheter. Hoppas tillväxten håller i sig!

Kommentarer

  1. Ja, verkligen kul och lite oväntat! Zep verkar ju inte blivit någon dundersuccé (än), Opti-samarbetet drar ut på tiden även om det ser lovande ut med sticklingarna och alla avtal som kommunicerats hittills har haft samma standardformulering om "strategiskt viktigt men lågt ekonomiskt värde". Jag trodde faktiskt att intäkterna låg längre fram men härligt att bli motbevisad (äger aktier).

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare