Sectra fortsätter att tömma sina reserver

Nu blev rubriken kanske mer skrämmande än det är meningen. Sectra väljar att återigen dela ut (via sitt vanliga aktieavskiljningsförfarande) 4,50 kronor per aktie, vilket fortsätter att vara mer än, eller strax under företagets vinst. Jag tror att det helt enkelt är storägarna som vill ha kontanter att roa sig med, eller kan det vara så att företaget inte har någon nytta av en kassa för investeringar och tillväxt?

Då Sectra har ett brutet räkenskapsår (det börjar och slutar inte vid årsskiftet) så kom årsrapporten idag och för mig är det den sista årsrapporten för i år. Den var rätt ok. 10% större omsättning. Samma vinst, men större kassaflöde. Orderstocken har krympt lite men är fortfarande stor.

Sectra fortsätter att vara ett välskött bolag och jag trivs med att äga en (mycket) liten del av det men det är inte billigt och de verkar inte få det där stora genombrottet som skulle göra en lite trevlig investering till en stor succé. Aktiepriset för 1 krona vinst (P/E) är nu en bit över 30 kronor. Det verkar lite väl högt för ett bolag som inte växer kraftigt. Kanske kommer det gå ner så kan jag fundera på att öka igen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare