tisdag 4 oktober 2016

Hoppade på lite 240-aktier i Hennes & Mauritz

Igår droppade H&M-aktien återigen ner till 240 kronor. Det är många som är oroliga för att tillväxten är på väg att ta slut, och kanske till och med att vinsten toppat och nu kommer minska. Själv konstaterade jag bara att företaget fortfarande jobbar hårt på tillväxt och att 240 kronor per aktie verkar rimligt.

Jag köpte 100 stycken för 240,39 kronor per aktie. Min order var på 243 men folk var negativa vid börsöppning så det blev mindre än så. Tack negativa människor som sparade mig 300 kronor!

Om företaget klarar att behålla sin utdelningsnivå (som är hög jämfört med vinsten) så betyder det 975 kronor mer i utdelning per år. Hmm, vad kan jag jämföra det med? Ett besök hos tandhygienisten? Så mitt årliga tandhygienistbesök är kanske finansierat för all framtid. Om de inte blir dyrare.

I normala fall skulle jag inte plocka upp Hennes & Mauritz eftersom det är en bransch jag vet väldigt lite om, men jag har övertygats av det jag läst, trots en del skeptiska och oroliga kommentarer.

Även om det är ett halvår tills utdelningarna för 2017 bestäms för de flesta företag i min portfölj, så tror jag att jag nu säkrat en total ökning genom en del inköp under sommaren och hösten.

1 kommentar:

  1. Jag tycker H&M är rimligt värderat vid 240. Vill dock se lägre kurs om jag ska utöka det innehavet. 2011 var jag i Barcelona några veckor. Då härjades det om bomullspriser. Sedan smällde det till i Japan och H&M gick under 200. Där gjorde jag mina köp. En fantastisk investering? Svar nej. Men de kan få ligga kvar och gotta sig i portföljen ett tag till. Vem vet, kanske ger investeringarna i e-handeln frukt en vacker dag.

    Med vänlig hälsning

    J

    SvaraRadera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.