söndag 30 oktober 2016

Andra halvan av Teliautdelningen

Telias aktiepris fortsätter att stadigt sjunka, men med utdelningar så är det inte fullt lika illa. Telia har varit min näst största utdelningskälla de senaste åren och så även i år. För några dagar sedan kom 4 500 kronor in på kontot, vilket var 1,50 kronor per aktie, den andra halvan av årets utdelning.

Då jag köpte fler aktier i maj så är den här utdelningen större än i våras och den räcker till mitt bredband/tv/telefoni-abonnemang, hos just Telia. Pengarna går i en cirkel här.

Telia sa i samband med en rapport nyligen att de räknar med att ha en utdelning på minst 2 kronor nästa år. Med tanke på att utdelningen just nu är 3 kronor så betyder det att de håller öppet för en sänkning med en tredjedel. Det vore tråkigt, men jag skulle också bli ledsen om bolaget delar ut pengar de hade behövt själva.

Och hur illa är Teliainvesteringen jag gjorde 2012? Hittills har den gett en årlig avkastning på hela 0,64% så inte helt lysande, men det är i alla fall plus... före inflation.

6 kommentarer:

 1. Sänkning med 33%

  SvaraRadera
 2. Härligt att du ligger på plus iallafall ;) Får hoppas den går lite bättre framöver efter allt som hänt i bolaget. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Stor skillnad på +0.9% och -0.9% mentalt!

   Jag har svårt att bedöma värdet på Telia och det verkar många andra också ha, men helt klart är de flesta pessimister. Det är då man kan göra bra affärer. Och dåliga.

   Jag tänker behålla mina aktier eftersom jag ändå inte säljer något, men jag tänker heller inte köpa mer då jag redan har rätt mycket så en uppgång skulle kännas bra.

   Radera
 3. Får dom ner Uzbekistan böterna kan man ju hoppas att det inte blir någon utdelning sänkning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vet inte vad man kan vänta sig där. Som vanligt så önskar jag att de drog böterna från lönen från de som orsakade problemen men så blir det förstås aldrig. De har säkert redan tagit sina fallskärmar och dragit.

   Radera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.