onsdag 7 mars 2018

Årets första riktiga inköp blev Investor

Jag har stått lite vid sidan av de senaste månaderna, i väntan på beslutskraft och ett tecken på vartåt börserna är på väg. Kommer den stora justeringen snart eller inte? Det verkar som att Donald Trump, vars nationalekonomikunskaper är på en 10-årings nivå, nu fått idéer som kan knäcka konjunkturen. Hans rådgivare tycks inte längre kunna stoppa honom utan avgår istället.

Men vi får se. Jag ville i alla fall inte vänta längre utan tog till mig Peter Lynchs uttalande om att "Betydligt mer pengar har förlorats av investerare som väntar på justeringar eller som försöker förutsäga justeringar , än i justeringarna själva". Valet föll på Investor mest i brist på bättre idéer. Inga illusioner om fantastiska förutsägelser här. Genom Investor får jag en del av en stor del av den svenska industrin, inklusive bolag jag inte vill ha (LM Ericsson), men till en viss rabatt.

Jag är tillbaka på Nordea ISK:n med det lägre courtaget (och nu överväldigande varningsinformationen om att värdepapper kostar). Totalt köpte jag 100 Investor A-aktier för i snitt 363,42 kronor styck.

Om allt blir som planerat så kommer det här ge mig 1 200 kronor per år mer i utdelning. Eh... ett par skor kanske?

2 kommentarer:

  1. Du behöver inte gå över ån för att knäcka konjukturen, det gör vår rödgröna massa dag för dag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag önskar att de hade den makten, men så länge vi har en exportbaserad ekonomi så är vi ett löv i storpolitikens vindar.

      Radera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.