Fyrtal i utdelningar

Jag tycks lagga lite i mina utdelningsrapporter och inte för att det inte finns något att rapportera för här slås personliga rekord på löpande band. Förra året steg utdelningarna med fantastiska 56%, i år ser det ut att bli 27% till, och flera milstolpar har spräckts. Vilka får den med för mycket tid räkna ut själv. Jag hoppas verkligen att ingen har så mycket tid.

Så under april:

Volvo

Volvo, mitt näst största aktieinnehav, har nu sålt en massa lastbilar. Så många att de hade pengar över till ägarna. Min del blev 8 500 kronor vilket är en ökning med 30% mot förra året. Jag är nöjd! Det var utdelningen per aktie som ökade med så mycket, 3,25 kronor förra året blev 4,25 kronor i år.

Jag inser nu att det här är ett annat innehav där det kan bli aktuellt med teknikskiften inom både framdrivning (fin vindkraftsel istället för diesel?) och autonomi. Spännande!

Telia

Telia som sänkte utdelningen kraftigt för något år sedan har nu långsamt börjat höja den igen. Det betydde att mina andelar i Telia gav mig 3 450 kronor, en höjning med 15% (inga köp så det var Telia som gjorde det här på egen hand). Teliakursen har också rusat så det som verkade vara min tråkigaste aktie (kanske, jag har många tråkiga aktier) har gått upp med 20% på några månader. Underligt.

Det här var dessutom bara halva utdelningen. Resten kommer till hösten.

NCC

NCC har gått knackigare än Telia på börsen. Det verkar som att byggtoppen har nåtts för den här gången och det går inte längre att ta hutlöst betalt för jobb. Det har fått börskursen att sjunka det senaste året, men utdelningarna finns kvar.

Min utdelning från NCC blev 4 400 kronor, en höjning med 63% jämfört med för ett år sedan (22% fler aktier, 33% högre utdelning). Dock en sänkning med 20% jämfört med ett halvår sedan (-20% utdelning per aktie, samma antal aktier) då de fördelar om hur utdelningarna betalas ut.

ICA Gruppen

Sedan har vi det felstavade bolaget, ICA Gruppen [sic], som antagligen besegrar Telia i kategorin tråkig. I år betalade de ut 3 300 kronor till mig, en höjning med 5% jämfört med förra året. Jag har samma antal aktier, men utdelningen per aktie har gått upp, och gått upp betydligt mer än inflationen. Hoppas det håller i sig men det verkar osannolikt för en matjätte.

Med det här så tror jag semestern är fixad. Det kommer antagligen dessutom att bli den andra månaden i mitt liv då jag hade kunnat leva på utdelningar. Det första var april förra året. Förra månaden var nära, men all ISK-skatt skulle in så utdelningarna täckte "bara" 86%.

Kommentarer

  1. Grattis till fina utdelningar! Jag har länge velat investera i Volvo men som vanligt sticker de iväg kraftigt innan jag får tummen ur :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är dyra aktier. Jag förstår inte riktigt värderingarna så egentligen borde jag väl sälja, men jag gör inte sånt så jag inkasserar utdelningar och struntar i aktiepriset.

      Radera
  2. Fin blog. Följer...

    http://myntaren.blogspot.com

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag behöver uppdatera min blogglista någon gång. Ska ha din blog i åtanke!

      Radera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare