Bedragarna igång igen: HVR Water Purification

Det finns ett gäng (faktiskt två gäng efter en intern split) som kör fejkade vattenreningsföretag och lever på att lura folk att investera i deras bolag och nu är ett av dem igång igen. Den här gången vill de ha in 25 miljoner till företaget "HVR Water Purification".

Med fina broschyrer och ord så får gänget det att låta som unik teknik på gränsen till genombrott. Detaljerna varierar från gång till gång beroende på vad som är "inne" för ögonblicket.

Från juridisk synvinkel så är gängets ursäkt att det inte är brottsligt att misslyckas med en företagsidé. Nu har de aldrig haft som syfte att lyckas. Bara att dra in pengar från lurade investerare och betala ut fina löner till sig själva vilket gör det till bedrägeri. Det är bara för någon att bevisa det.

Jag hoppas det här kan rädda någon från att bli lurad. Mer detaljer finns i Varning för Circular Water från förra året och dess deprimerande kommentarer från lurade investerare. Andra fronter för bedrägeriet är XZero och Type1Water.

Kommentarer

  1. Fick ett sådant kuvert idag, det åkte raka vägen in i kaminen. Jag avskyr reklam i alla dess form, speciellt sådana som direkt tigger pengar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra plats för det.

      Jag hoppas de flesta gör det bara på ren skepsis. Om det de gör är så oerhört lovande så skulle de inte sälja andelar i företaget utan ta ett banklån. Skulle vara skoj att se den bankman som fick skratta åt en sådan ansökan.

      Radera
  2. Stort tack för att du ger dig tid att belysa detta. En skamlös hantering.

    MvH Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bedrägeri är ett uselt brott. Det är inget folk gör av desperation eller i stridens hetta utan det är kallhamrade skurkar som tror att de är smartare än andra när de bara är mer sociopater än vanligt folk. Jag tycker verkligen att ekobrottsmyndigheten ska lägga rejält med resurser på att få dem bakom lås och bom.

      Radera
  3. Läste ett tips på någons blogg att om det skickats med ett svarskuvert i prospektet kan man man returnera reklam och liknande man vill bli av med :)

    /Kent

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är en riktigt fin idé. Det ser ut som att det här är ett "vik och tejpa ihop"-formulär som säkert går att fylla med sådant man inte längre behöver.

      Tyvärr så finfördelade jag papperen igår så det skulle behövas lite för mycket tejp.

      Radera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare