Corteva höjer utdelningen med 7%

Corteva är ett litet innehav i min portfölj. Företaget dök upp när Dow Chemicals och DuPont slogs ihop och delades upp i en sekvens av komplicerade manövrar. Corteva gör fröer och kemikalier till jordbruket, främst bekämpningsmedel (gifter) vilket på företagspråk heter "crop protection" vilket låter mycket mindre obehagligt. Även om jag inte helt förtjust i att investera i giftindustrin så har aktien gått så bra att jag låtit den vara.

Nu senast höjde Corteva utdelningen från 15 cent per kvartal och aktie till 16 cent. För mitt lilla innehav så betyder det inte många cent mer än tidigare, men det kanske kan det räcka till en banan. En liten, om det är rea.

Höjningen på 7% är mindre än den svenska inflationen, men den svagare svenska kronan ger amerikanska aktieutdelningar en extra boost så det blir en faktisk ökning.

Jag kommer behålla mina få Corteva-aktier ett tag till. Aktien verkar dyr och kanske är det nu läge att sälja, men jag har som tradition att aldrig sälja på toppen. Dessutom är jordbruksbranschen oväntat en intressant framtidsbransch i takt med att vi blir fler på planeten och utrymmet för matproduktion minskar eller måste minska för att bromsa klimatförändringarna.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare

Det tog 27 månader att komma tillbaka