onsdag 8 juli 2015

Coca Cola - vad har tagit dig så lång tid (utdelning)

Jag har levlat upp mitt passiva pengaflöde nu med en utdelning mitt i sommaren. Jag skulle vilja ha utdelningarna spridda jämnt över året så att jag regelbundet kan återinvestera när det blivit lagom mycket istället för att helt plötsligt få allt i knäet i april/maj. Därför har jag hållit ögonen öppna efter ett företag jag tycker om med utdelning en ovanlig, för Sverige, månad. I vintras så bestämde jag mig för att se om USA-börsen går lätt att handla på och köpte The Coca-Cola Company (Coca Cola).

Som storägare i Coca Cola med etthundra andelar, så fick jag i måndags 280 kronor, vilket är min del av vinsten (motsvarande 3 770 sålda flaskor1). Av de pengarna gick 42 kronor direkt tillbaka till amerikanska skattemyndigheten och jag vet inte när jag får se dem igen. Aktierna är i en ISK så det blir väl när ISK-skatten jag behöver betala in i början av nästa år blir en aning lägre.

En sak jag undrar är var utdelningen befann sig mellan den första och sjätte juni. Enligt Nasdaq så betalades pengarna ut den första. De dök upp på mitt Avanzakonto den sjätte. Är det någon som vet så berätta gärna! Annars får jag väl fråga Avanza.


1 Egentligen inte flaskor utan "serveringar av Coca Cola-produkter".

9 kommentarer:

 1. detta hända mig med, efter en påstötning så betalade avanza ut, flera dagar efter mina KO aktier i nordnet.

  SvaraRadera
 2. Dom (Avanza) betalar alltid ut, även utan påstötningar, men de är alltid sena på utländska papper. De har nån ursäkt för det tror jag, som gick in genom ena örat och ut genom andra på mig.

  SvaraRadera
 3. Ja, jag kan tänka mig att det är en lång och teknisk anledning. Inte säkert att det är en bra anledning bara för att den är lång och teknisk dock.

  SvaraRadera
 4. Det är ju det att Nordnet kan betala upp till en vecka tidigare, så de tekniska argumenten faller på mina döva öron.

  SvaraRadera
 5. Även jag kan intyga att Nordnet är betydligt snabbare med utbetalningarna så "något tekniskt" lär det inte vara..

  Mvh//Cm

  SvaraRadera
 6. Du råkar inte veta hur mycket snabbare? Jag tänker slänga iväg en fråga till Avanza och det vore bra att ha en referens.

  SvaraRadera
 7. Hej,
  Kollade transaktioner i min Nordnet depå (kapitalförsäkring) och har följande angående KO.
  2015-07-02 UTDELNING KO

  Mvh
  P

  SvaraRadera
 8. Varför har du dina amerikanska aktier i en ISK? Är väl mer förmånligt i en KF?

  http://cornucopia.cornubot.se/2014/08/valj-kapitalforsakring-och-inte-isk-for.html

  SvaraRadera
 9. Problemet med ISK blir om man inte har någon schablonskatt och kapitalskatt att kvitta den utländska källskatten mot. Jag har inte räknat exakt på det men eftersom jag inte har underskott av kapital (som många med stora huslån) så tror jag att det är ok.

  Antagligen borde jag räkna på det exakt men än så länge är det bara några tior i utländsk källskatt så det borde vara ok.

  SvaraRadera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.