Stop Loss-köpt mer Hennes & Mauritz

I kommentarerna till mitt förra Hennes & Mauritz-köptipsade Anonym om Stop Loss som alternativ till att lägga order med lång livslängd. Då slipper man binda pengar och enligt Avanzas frågor och svar (inte kollat Nordnet) så är det enda som händer om man inte har pengar när ordern triggas att man inte lägger en order. Dessutom kan man lägga sådana ordrar med större skillnader mot nuvarande kurs än vanliga ordnar så det verkade generellt vara bättre. Enda nackdelen jag kunde komma på var att någon annan skulle hinna emellan mellan att stop loss-triggern aktiveras och att ordern läggs in.

Så jag bestämde mig för att jag skulle testa och la en stop loss-order som skulle aktiveras om Hennes & Mauritz-kursen gick under 240 kronor per aktier. Om det hände skulle jag försöka köpa för som mest 240,30 kronor per aktie. Det hände redan i tisdags (när jag påbörjade det här inlägget). Under 35 minuter var Hennes & Mauritz-kursen så låg och jag köpte 100 aktier till för i snitt 240,49 styck (efter courtage), och tömde därmed min Avanza-kassa.

Även om jag egentligen vill att priserna ska fortsätta sjunka eftersom det betyder att det blir billigare att köpa utdelningar så känner jag ett ologiskt sug efter att det där ska vara den lägsta dippen på lång tid. (Jag återkommer för att skratta åt mig själv när det är 220 eller 180 kronor per aktie).

För utdelningarna innebär det, precis som förra köpet, en ökning av mina årliga utdelningar på 975 kronor, såvida inte utdelningen sjunker. Utdelningsandelen har varit hög de senaste åren så det är inte alls osannolikt att utdelningen sjunker men jag tror inte den sjunker så mycket att det blir ett dåligt köp. Inte för att jag kan se in i framtiden.

Kommentarer

 1. H&M har, per den info jag hittat, aldrig sänkt sin utdelning, så förhoppningsvis klarar de av att undvika det även i framtiden :)

  Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också på det, men vad jag dessutom vill ha är en växande utdelning. Om det krävs att man håller tillbaka lite pengar ett år för det så är det inte en katastrof.

   Radera
 2. Det faktum att HM aldrig sänkt sin utdelning (sedan 1975 då de börslistades?) är nog en bidragande faktor till HMs värdering, sänker de utdelningen så blir det utförsåkning för kursen. Det vet de såklart om och kommer nog in i det sista att undvika en sänkning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en poäng men jag vill inte att börskursen ska vara en faktor när företagsledarna bedömer hur mycket kontanter de behöver för investeringar och hur mycket de kan dela ut. Jag vill ha ett växande och lönsamt H&M, inte ett som varje år skrapar ihop varje krona för att ge i utdelning.

   Radera

Skicka en kommentar

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Tur att jag använt ISK för utländska aktier

Jämförelse priser på bankpaket (Nordea höjer med 20%)