söndag 9 april 2017

Letar hyresfastigheter, var är de?

Jag har mitt diversifieringsmål som jag då och då jämför mina innehav mot och just nu ligger jag efter på Sverige och fastigheter. Jag har redan rätt mycket pengar i Castellum vilket är lager och kontor och lite butik så jag skulle vilja kombinera det med hyresfastigheter.

Vilka fastighetsbolag finns det som är Castellum-lika men med hyresfastigheter istället för kontor? Akelius? Wallenstam? Balder? Victoria Park? Heba?

7 kommentarer:

 1. Undrar samma sak. Gjorde en ytlig undersökning vilket resulterade i detta:
  http://leva-drommen.blogspot.se/2017/03/fastighetsbolag.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret! Tänkte kommentera på din blogg men du tillåter inte folk utan konto att skriva så jag skriver här istället. Kanske du tittar in igen.

   Du tittar ganska mycket på historisk utveckling på börsen och jämför med index. Jag är inte säker på att det är relevant då fastigheter inte kan växa så det man har är hyresintäkter och eventuell försäljning och köp av fastigheter vilket antagligen går på ett ut.

   Jag skulle nog titta på stabilitet och skötsamhet samt kräva någon form av tillväxtplan.

   Radera
 2. Heba, Victoria Park och D Carnegie. Men Wallenstam och Balder har också ganska hög andel. Finns en tabell från 2015 på min blogg

  http://aktieingenjoren.blogspot.se/2015/02/analys-av-svenska-fastighetsbolag.html?m=1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer ihåg den artikeln!

   Med de där så har jag en liten grupp att jämföra. Tack!

   Radera
 3. Jag investerar själv i Diös då jag tycker att deras investeringar verkar riktigt lovande :) Är väl ett rätt litet bolag i och för sig, men med riktigt fin direktavkastning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var på väl att säga: Är det inte de som gör sylt, men det är ju Önos. Undrar varför jag kopplade så.

   Aktieingenjören skrev 2015 att Diös hade hög belåning så mycket kan spricka om räntorna går upp. Det är väl därför priset hålls ner och direktavkastningen hålls uppe. Jag hoppas det går bra, men jag kommer nog fega lite mer.

   Radera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.