Ökning i NCC

Jag är dålig på att återinvestera utdelningar. Ett av de företag som gett mig mest i utdelning är NCC men under lång tid har aktien verkat för dyr för mig. Nu ser företaget sämre ut så priset har sjunkit.

Jag kan inte bedöma om priset är rätt, men det verkar inte helt fel så för första gången på 3,5 år så har jag nu [för några dagar sedan] köpt lite fler aktier. Köpet blev 200 aktier i NCC B, för 193,62 kronor styck. Lite tråkigt är det att hälften av köpen i år har varit av fallande aktier. Kanske är det bra affärer men det kommer jag inte veta förrän om en massa år.

Det här inköpet knuffar upp NCC som det företag som jag (indirekt) har störst andel anställda i. Om jag räknat rätt så motsvarar min del av NCC 0,24 anställda. Möjligen skulle den personen sakna resten av kroppen så jag tänker inte försöka få personen i utdelning förrän jag når 1. Apropå utdelningar så betyder det här köpet en utdelningsökning med cirka 1 600 kronor per år om utdelningen stannar på samma nivå som nu. 1-2 månader med mat per år. Användbart.

Kommentarer

  1. Sitter också att kikar på NCC, men har inte gått in ännu. På sikt tror jag NCC återhämtar sig, men tror det finns utrymme för mer fall innan vi tar oss uppåt. Finns risk att kursen dyker ytterligare efter utdelningen, dvs mer än utdelningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du hade så rätt så. Det har fortsatt neråt, och jag vet inte om botten är nådd ännu. Så det hade varit bättre att vänta lite längre men jag hoppas ändå det var en bra affär på lång sikt.

      Radera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

Castellum gör en massiv nyemission och ställer in utdelningen