måndag 27 november 2017

Bokstavsföretag gav mig pengar i november: NCC, P&G, H&M

Slutet på säsongen med svenska höstutdelningar innehöll två svenska företag och ett amerikanskt.

NCC

NCC betalade ut 5 kronor per aktie till ägarna. Jag har pratat om NCCs utdelning förut i samband med Bonavas utdelningar. Bonava och NCC brukade vara ett företag och det delades för att det skulle vara bra för oss ägare, men än så länge ser det delade bolaget inte bättre ut. Utdelningarna från halvorna är klart lägre än utdelningen från NCC innan delningen, och det är mitt i en högkonjunktur.

Men trots allt så betydde NCCs 5 kronor per aktie, 5 500 kronor totalt. +103% jämfört med för ett år sedan, då de hade ställt in nästan all utdelning på grund av företagsdelningen. +103% ska delas upp i +67% mer utdelning och +22% fler aktier.

Det här var också första gången en utdelning landade i min ISK hos Nordea. Avanza daterar utdelningen till dagen innan men annars var det (rätt naturligt) ingen skillnad.

P&G

Från P&G (Procter & Gamble) kom 870,58 kronor. Jag följer inte P&G speciellt nära, men från att ha varit illa omtyckt så har företagets börskurs långsamt ökat så jag antar att folk tycker att de gör något bra. Utdelningen var -6% jämfört med för ett år sedan, +3% utdelning per aktie, -8% lägre dollarkurs. Valutakursen rör sig upp och ner så jag tar inte den här minskningen på så stort allvar. Tack vare valutasvängningar så är det till exempel +4% jämfört med förra kvartalet.

H&M

Slutligen så har vi portföljens svarta får. H&M (Hennes & Mauritz) har fallit mycket på börsen, men utdelningarna består än så länge. Det här är min andra H&M-utdelning och den landade på hela 3 637,50 kronor. I våras var det mindre eftersom jag hade färre aktier. (+37%, +39% fler aktier, -1% utdelning per aktie)

Jag har aktier i H&M för att ha lite annat "svenskt" än tung industri så företaget fyller en roll och jag har inga planer på att förändra det. Jag har inte heller några planer på att öka. Det är redan ett stort innehav, speciellt med tanke på hur lite jag vet om klädförsäljning.

Summa

Allt som allt så blev det över 11 539 kronor vilket nästan helt täcker en sak jag tänker skriva om i nästa inlägg. (Åh, cliffhanger!)

2 kommentarer:

 1. Fina utdelningar du har denna månad :-) Ja det där med klädförsäljning är inte så lätt att förstå sig på. Men en sak som är säker är att konkurrensen har hårdnat då flera handlar på nätet nu för tiden. Ska bli intressant att se hur H&M klarar av denna omställning. Apropå P&G (Procter & Gamble) gillar även jag bolaget pga deras defensiva kvalitéer samt bra produkter. Har du någon bra koll vid vilken prisnivå du tycker aktien är köpvärd?

  Fortsatt lycka till med dina investeringar.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket fina utdelningar. :)

   Jag har gett upp USA just nu eftersom dollarn är dyr och börsen där är lite onykter på drömmen om lägre företagsskatter så jag har ingen koll alls.

   Jag fick tipset att Disney inte var så dyra längre men allt är relativt. De är inte på All-Time-High men billigt är det inte. Det är ingen slump att andra börjat titta på Tyskland och andra länder.

   Radera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.