Kavastu bloggar visst inte längre

Det var länge sedan jag läste något från Kavastu, Arne Talving, så jag hoppade in på hans webbsida och läser att han lagt ner bloggen, för ett halvår sedan.

Synd, för även om jag inte höll med om hans självsäkra attityd så var det intressant att se hur det gick. Han påstår sig kunna spå framtiden i grafer och det är alltid intressant att se hur profeter säljer sitt budskap. Det hade varit speciellt intressant just nu eftersom han, senast jag läste något, förutsåg (lika självsäkert som vanligt) att det var dags för en nedgång och menade att det var dags att sälja allt. Nu, många månader senare, så vet vi att börsen inte brydde sig om att det var dags för en nedgång utan fortsatte uppåt.

För de som vill ha mer av honom verkar han nu vara aktiv på Twitter. Ett format som utesluter alla former av djup analys eller förklaringar så det ersätter inte hans blogg.

edit 2019-12-26: Tydligen så valde Kavastu att bli hemligare efter att signaturen Aktiepappa skrev kritiska och ifrågasättande blogginlägg om honom. Tack Yxan för informationen!

Kommentarer

  1. Bloggen Aktiepappa gjorde en granskning av Kavastu i somras och i samband med det så valde han att stänga ner bloggen. Granskningen finns kvar att läsa på deras blogg och jag skulle säga att den är läsvärd, den lyckas tyvärr inte bevisa så mycket men med tanke på att Kavastu valde att köra huvudet i sanden så får man känslan av att "här är det en hund begraven".

    SvaraRadera
    Svar
    1. Väldigt intressant! Jag tappade kontakten med de som flyttade till Shareville så jag hade totalt missat det där.

      Det finns anledning att vara skeptisk mot Kavastus påståenden, men tyvärr så verkar det inte blivit klarhet i speciellt mycket.

      Det som gör mig själv mest skeptisk är storleken på hans påståenden. Det kanske inte låter så mycket att slå index med 28% men då ska man veta att Buffett när han gick från "rätt lite" till världens rikaste person slog index med 20% per år.

      En person som slår index med 28% per år borde relativt snabbt bli makalöst rik. Han påstår sig ha börjat med investeringar på 80-talet, för sådär 35 år sedan. En person som började med 100000 då borde med 28% överavkastning per år vara Sveriges rikaste person 2019.

      Om han varit så framgångsrik så borde det inte ens vara möjligt för honom att göra meningsfulla investeringar i de små bolag han pratar om eftersom bara försök att köpa eller sälja meningsfulla poster skulle driva priset i botten eller skyhögt.

      Så jag misstänker personligen att han friserar siffrorna eller väljer ut de siffror som ser bra ut och håller tyst om det som inte ser bra ut.

      Radera
  2. Här finns en gravad hund. Tveklöst.

    Mvh

    Lars

    SvaraRadera
    Svar
    1. Extraordinära påståenden kräver extraordinära bevis och då syftar jag på Kavastus hund. Skulle vilja se den gravade hunden ordentligt uppgrävd. Tyvärr så verkar inte det hänt.

      Han kanske är ett "very stable genius".

      Radera
  3. Var det inte Kavastu som gick 100% likvid i våras? Aktiepappas undersökning innehöll förvisso inte mycket substans men det är alltid bra att varna för skojare...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror det. Synd att inte Aktiepappas omfattande med trots det ytliga granskning ledde till något djupare. Men det är svårt att få klarhet utan data och det är inte mycket data vi har. Kanske aldrig får mer heller.

      Radera
  4. When you are designing a new office space and are putting in all the settings for the office, one of the things that you need to keep in mind is getting the Vastu right for the office and Vastu for office, Vastu for Industries. So, if you are thinking about setting up a new office, then there are a few things that you need to keep in mind and Vastu for Factory, Vastu for Home.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare