torsdag 11 augusti 2016

Kan man få veta om ett resultat är bra

Kan man få veta om ett resultat är bra istället för att få veta om det är bättre eller sämre än förväntat? Som långsiktig investerare så struntar jag rätt mycket i vad "analytiker" förväntar sig. Jag vill veta om företaget går bra.

Ok, jag är klar med min rant. Vad blir ni själva irriterade på i ekonomirapporteringen?

4 kommentarer:

 1. Om resultatet avviker från analytikernas förväntan tycker jag i många fall säger mer om analytikerna än om företaget. De kan vara hur tydliga som helst med att vinsten, marknaden eller marknadsandelen viker ner, men analytikerna märker det inte förrän de får svart på vitt vid nästkommande rapport. Då borde inte aktien falla, det borde analytikerna göra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra poäng! Borde ju säga "och dessa analytiker hade (återigen) fel".

   Radera
 2. Skulle vilja veta om företaget som analytikern jobbar hos? Skickat ut en köp rekommendation på aktien som vanligtvis rekommenderas eller köpt den själva innan dom skickar ut en rekommendation till alla andra!? Allt för att få deras egna investering att öka i värde! För inte rekommenderar en ex bank sälj på något som dom själva ligger tungt investerade i? En tanke bara!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där är ett otyg. Det är olagligt, men det har hänt förr och händer säkert idag också. Det behöver inte ens vara medvetet.

   Radera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.