onsdag 9 november 2016

Blir nog billiga aktier ett tag framöver

Jag trodde inte att USAs väljare var så arga men det var de tydligen. New York Times rapporterar att Trump har 40% försprång hos lågutbildade vita. 40%! Helt plötsligt så är det tydligt varför republikanerna har motarbetat billigare utbildning. Nu är väljarna beredda att elda upp huset de bor i för de tror att vad som än kommer härnäst blir bättre.

Asien-börserna rasade 5% när det började visa sig att Clinton inte var säker vinnare. Samma sak med amerikanska papper som man kan handla med innan börsens öppning.

Det är nog många som rusar för att läsa igenom Trumps ekonomiska program nu. Det går snabbt, och det kommer inte få börskurserna att gå upp igen så det kan nog bli billigt överallt i världen den närmaste tiden. Skulle det bli tullmurar så kan vi få en ny depression. Att det skulle påverka lågutbildade hårdast är ironiskt men inte hjälpsamt för någon.

2 kommentarer:

 1. Utgången verkar vara en "minibrexit" men istället för någon vecka så var köpviljan tillbaka redan vid lunchtid dag 1... Är det över nu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra fråga. Av det jag hörde om Trumps vinsttal så lät han ovanligt vettig. Kanske det lugnade folk. Vi får se.

   Jag hoppas det blir en del självrannsakan snarare än självgodhet för det är uppenbart för alla att USA har riktigt svåra demokratiska problem som inte kommer lösa sig av sig själv.

   Radera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.