torsdag 10 november 2016

Sista utdelningsruschen (Atlas Copco)

Jag räknar ner till årsskiftet och efter att Atlas Copco kommit med sin andra utdelning för året så är det nu är det bara fem skvättar kvar. Liksom i våras så gav Atlas Copco mig 1 417,50 kronor för mitt ägande i företaget.

Sedan jag hoppade in i Atlas Copco i våras när börskurserna rasade så har aktien gått upp 40%, men antagligen så kommer den sjunka tillbaka lite för som vanligt så verkar "marknaden" överreagera. Nu vet jag ju egentligen ingenting om framtiden, men om jag gör några slumpmässiga förutsägelser så kan jag i framtiden välja ut de som är rätt och se vis och insiktsfull it.

Mina utdelningar för 2016 är redan 15% större än de var för 2015 och det är fem utdelningar kvar. Det här blir ett bra utdelningsår för mig och jag skulle antagligen kunna leva 4 månader på utdelningarna om jag drar åt svångremmen lite.

Jag brukar koppla utdelningarna till någon kostnad i livet. Jag tror de här pengarna får bli en månads uteluncher.

3 kommentarer:

 1. Fantastiskt att (efter lite svångremsdragande) kunna ha en tredjedel av årets utgifter täckt av utdelningarna, stort grattis!

  Den sista meningen i inlägget väljer jag att redigera. "Jag tror att de här pengarna får bli en månads matkostnader". Sådär, mycket bättre!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 2. Skön klump du fick in från Atlas Copco! Jag fick också utdelning från dom men inte riktigt lika mycket :).

  Bra blogg förresten, lägger till den i min blogglista!

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.