Hur mycket får en börs-VD ljuga?

Telias VD Johan Dennelind i en intervju i Svenska Dagbladet om minskningen av Telia-utdelningen till runt 2 kronor nästa år:
"... Därför är det viktigt att säga att det inte är en sänkning utan en anpassning. Men det är klart att det är ett mindre absolut belopp vi säger för 2016 än för 2015. ..."
Johan Dennelind - VD Telia

Skitsnack!

Lögn och förbannad lögn att påstå att en minskning "inte är en sänkning". Johan, om du läser det här (och alltså är läskunnig), här är en länk till Svenska Akademins Ordbok som innehåller förklaringen "förhållandet att ngt sänker sig l. blir lägre".

Människor som tror att de kan behandla människor som idioter (se citatet ovan) är arroganta och farliga. En del kommer inte inse att de behandlas som idioter och få en förvrängd världsbild.

Kommentarer

 1. Ja, som börs VD kan man tydligen säga vad som helst! Tycker ändå det är konstigt att det inte kommer någon mer info om "böterna". Nämndes lite i delårsrapporten men har inte sett/hört något mer sen dess!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyckte jag lästa att de avsatt pengar till det, men det kanske var ett annat företag.

   Radera
 2. Med tanken på hur kursen går kan en sänkning till 2 kr i utdelning mycket väl bli en höjning i procent av aktien :-(.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som att det är lite den vinkeln han försöker köra men det är ändå inte sant.

   Radera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Jämförelse priser på bankpaket (Nordea höjer med 20%)

Tur att jag använt ISK för utländska aktier