tisdag 22 november 2016

Fler kvadratmeter Castellum

I förra veckan, efter att priserna på fastighetsbolag gått ner under några veckor, så köpte jag 295 Castellumaktier för i snitt 113,97 kronor styck. Jag hade egentligen inga sådana planer men då jag inte riktigt hade önskad mängd fastigheter och aktierna hade blivit lite billigare så slog jag till. Jag skulle behöva lite mer fastighetsbolag för att nå mitt mål på 10% men det är ingen brådska.

De 295 aktierna motsvarar 5 kvadratmeter av fastighetsytan Castellum äger. Totalt är mitt innehav hos Castellum uppe i en liten studentlägenhet nu, men jag undrar om jag borde delat på pengarna mellan två fastighetsbolag istället. Fast jag tycker om Castellum. Jag hoppas till exempel att de som skriver deras rapporter får den uppskattning de förtjänar. Om alla bolag skrev lika lättförståeligt så skulle det vara lättare att vara aktieägare.

Det är lite svårt att veta vad Castellums utdelning blir framöver eftersom de köpte Norrporten och fick nya intäkter och nya kostnader och en ruskig mängd nya aktier att betala ut utdelning till. Om jag uppskattar att det blir ungefär samma som förra året per aktie (4,90 kronor) så blir det 1 400 kronor mer i årlig utdelning tack vara det här.

6 kommentarer:

 1. Lite sugen på Castellum jag med. Vill gärna ha ett eller flera fastighetsbolag på sikt. Hufvudstaden är ett annat fint bolag jag skulle kunna tänkt mig äga. Tyvärr lite låg direkt avkastning just nu. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och deras avkastning är uppåt begränsad (räntan vi har nu kan liksom inte bli lägre), så man vill inte köpa dyrt.

   Radera
 2. Väldigt fint bolag! Har Castellum som näst största innehav och är snart Fullinvesterad för ett tag.

  Mvh / Frihetsmaskinen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska exakt ett år sedan jag köpte in mig i Castellum så jag har tyvärr inte fått se den fina tillväxten som de som kom in förr i tiden gjorde, men det verkar vara ett välskött bolag. Hoppas de fortsätter så.

   Radera
 3. Jag gillar sättet du räknar dina egna kvadratmeter i bolaget! Själv sitter jag med ungefär 2,5 kvadratmeter men ökar ytan kontinuerligt kring dessa nivåer.

  Nu när du smått funderar på att in ett andra fastighetsbolag, var sneglar du då?

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag skulle köpa in mig i ett annat fastighetsbolag så skulle jag titta på något med bostäder. Inte för att jag tror de är bättre utan för att diversifiera lite mer. Jag tror dessutom bostäder är säkrare kort än butiker, kontor och lager.

   Men inget mer konkret än så. Kanske jag skulle ändra mig om jag började gräva.

   Radera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.