torsdag 3 november 2016

Kemiska pengar (utdelning Dow Chemicals)

När jag skrev om inköpet av Dow Chemical så nämnde jag att de planerade att gå ihop med DuPont. Nu verkar det som att konkurrensmyndigheterna vill ta en titt på det så det kanske inte blir av, eller så tar det längre tid. Under tiden jobbar Dow Chemical på som vanligt och i det ingick att skicka sina ägare en del av pengarna.

I måndags (med en viss fördröjning) så fick jag 331,13 kronor från Dow. Det var hälften av vad jag hade väntat mig för jag insåg inte att de kollade aktielistorna innan jag köpte fler aktier för en månad sedan. 49,67 behölls av det amerikanska skatteverket, men jag räknar med att få tillbaka dem i form av lägre ISK-skatt nästa år.

80 aktier gav 0,46 dollar styck, för 8,998 kronor per dollar. Nästa gång, i januari eller februari, så ska jag få utdelning på alla mina 150 aktier.

331 kronor får motsvara halva månadens matkonto även om det blir lite knappt.

5 kommentarer:

 1. Är med bra sugen på DOW efter jag sålde Monsanto i slutet av juli, alla borde ha lite exponering på den kemiska industrin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt är gjort av någonting så jag tror man kan dras med av många olika trender, så jag tror det mest handlar om att betala rätt pris. Vilket jag inte vet.

   Radera
 2. Kemiska pengar är bra pengar! Jag håller med Omoraliska pengar om att DOW har varit lockande sedan jag först upptäckte dem tack vare dig.

  Är du insatt i deras verksamhet? Jag är själv okunnig på området så skulle behöva läsa på lite mer känner jag.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Deras verksamhet verkar vara att göra allt. De har en otrolig bredd från gödsel till avancerade ytbehandlingar. Alldeles för stort för att jag ska klara av att vara insatt i allt de gör. Ihopslagningen var tänkt att följas av en delning i tre bolag för att de ska bli lite mer fokuserade.

   Är det inte underligt att företag blir effektivare både av att delas och slås ihop?

   Radera
  2. Intressant, jag ska gräva mer.

   Jag brukar också dra på smilbanden när jag ena dagen läser om hur fantastiskt det är med synergieffekter för att nästa dag ta del av om hur viktigt det är att ha tydliga uppdelningar för maximal effektivitet. Ska sanningen fram dock så är det såklart att det skiljer sig väldigt mycket beroende på vilket företag och verksamhet det rör sig om, därav kan facit se väldigt olika ut.

   //Humankapitalisten

   Radera

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.