Charlie Munger död

Charlie Munger, Warren Buffetts partner de senaste 50-60 åren, kom aldrig till 100. Han skulle fyllt hundra om en månad men istället dog han.

De flesta vet inte vem Charlie Munger var, men de som vet vem han var uppskattade honom desto mer. Charlie Munger var mannen bredvid Warren Buffett. Mannen som inte sa så mycket medan Buffett pratade på. Munger kanske inte tyckte han behövde säga något eftersom de enligt dem själva tänkte skrämmande lika. Buffett har gett mycket av äran för sina investeringar till Munger som liksom Buffett verkar tycka att en kväll ska tillbringas med god mat och en årsrapport.

Charlie Munger var 6 år äldre än Buffett så det är en påminnelse att inte ens de superrika lever för evigt och förr eller senare så kommer Berkshire Hathaway behöva en ny ledning och en ny, eller nya, ägare. Det är en skrämmande tanke för alla ägare som framgångsrikt följt Buffett och Munger i mer än ett halvt sekel.

Kommentarer

 1. Väntat men väldigt tråkigt. Munger var alltid väldigt intressant att lyssna på, klok och inte rädd att gå emot hela strömmen. Always invert!

  SvaraRadera
 2. Tror att Molly Munger gjorde iaktagelsen att det var bara Munger som Buffett släppte in i det personliga tältet. En epok går mot sitt slut.
  MvH Lars

  SvaraRadera
 3. Även om jag inte följt Charlie Munger (eller Warren Buffetts) läror för den delen så är det tveklöst en legend som gått ut tiden, ingen kan argumentera med att han var framgångsrik och det kan hans förmögenhet vittna om. /RIP

  SvaraRadera
 4. För den som orkar skaffa sig kunskap finns Damn Right skriven av Janet Lowe. En bok som måste läsas om man är intresserad av Berkshire.
  MvH Lars

  SvaraRadera
 5. Hej Daniel, hade varit intressant att få din input på OP senaste nyhet avseende Pref-aktierna. Vad tror du är syftet bakom ”erbjudandet” - förbättra siffrorna i bokföringen eller någon kommande indragning av Prefarna (isåfall blir den såklart i sann OP-anda i strid med bolagsordningen/ABL)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag svarade på en liknande förfrågan i https://danielinvesterar.blogspot.com/2023/11/en-losning-for-oscar-properties.html men min bästa gissning, som kan vara helt fel, är att de försöker bli av med så mycket som möjligt på skuldsidan i balansräkningen.

   Radera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare