Höjd utdelning från Eolus Vind och de flesta lär inte bry sig

Eolus Vind, vindkraftbyggnadsföretaget, har gått som en raket på börsen de senaste åren och handlas nu till enorma vinstmultipler om man bortser från några bra affärer som nog inte går att upprepa speciellt ofta. I fredags kom rapporten för bokföringsåret 2020 som varade i 16 månader och rapporten innehöll en stor orderbok, många pågående projekt, inga slutleveranser sedan i höstas och en krympande vinst. Jag trodde "marknaden" skulle reagera negativt på det, men ingen verkade reagera alls.

Utdelningen föreslogs höjas till 2 kronor från de 1,5 kronor det brukar vara. 2 kronor på 16 månader är exakt lika mycket per månad som 1,5 kronor på 12 månader så egentligen är det samma den här gången också. Men folk köper knappast en aktie för bortåt 300 kronor för att få en utdelning på 1-2 kronor. Det är något annat som lockar.

Jag äger mindre Eolus Vind nu än förra året, inte för att jag inte tycker om Eolus Vind, utan för att folk värderar Eolus Vind-aktier så högt att hela min portfölj blivit snedbalanserad. Skulle priset sjunka ner till "rimliga" (vad är egentligen rimligt?) nivåer så kommer jag nog öka igen.

Kommentarer

  1. Om Sverige mfl skall klara klimatmålen måste vindkraften byggas ut kraftigt, även från dessa nivåer. Sektorn står inför en enorm strukturell tillväxt.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Jag hoppas att höra vad andra vet, tror och tycker om de ämnen jag berör.

Populära inlägg i den här bloggen

Tur att jag använt ISK för utländska aktier

Gamestop gör folk urrika, och urfattiga, i en short squeeze

Dagens spartips: Sätt vingar på din bil