Wallenstam behåller samma utdelning trots ökad vinst

Wallenstam, bostadsbolaget kontrollerat av VD Hans Wallenstam (>60% av rösterna) rapporterade om 2019 och de säger att såväl företagets substansvärde som vinsten och förvaltningsresultatet ökat med 10%. VD Hans Wallenstam påpekar att det är en helt optimal miljö att jobba med fastigheter just nu med räntorna som de är. Osagt är att det bara kan bli sämre, men de tror att den här miljön kommer fortsätta ett tag.

Eftersom så mycket av tillväxten kommer från uppvärdering av priset på bostäder så väljer de att sänka sin egen direktavkastning och behålla samma utdelning, 1,90 kronor per aktie.

Företaget Wallenstam och VD/ägare Hans Wallenstam har ett annorlunda sätt att presentera sin bokslutskommuniké. Istället för en pdf och en slideshow så producerar de en 5 minuter lång film där han och ekonomidirektören pratar. Tyvärr lite svårlänkad men den finns just nu på Wallenstams hemsidas framsida.

De nämner också butiksdöden som ett problem, men tror att de kommer klara sig rätt bra då de har centrala lägen och tänker jobba med att hålla butikslokalerna attraktiva.

Jag har inga höga krav på Wallenstam då hyresrätter inte ska förändras speciellt snabbt, men jag hade hoppats på något som i alla fall följer inflationen (2%).

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare