Investors rapport for 2019 med en utdelningshöjning

Investor, Sveriges största investmentbolag och det verktyg familjen Wallenberg använder för att kontrollera svensk industri, kom med en rapport helt enligt förväntningarna. Eftersom de flesta innehav är börsnoterade så vet man redan hur de går och sedan är det bara att summera.

Ibindex är en sida som dagligen följer investmentbolagen och visar differensen mellan vad man betalar för investmentbolaget och vad det kostat att köpa alla aktier själva.

Tillbaka till Investors 2019! Det mest spännande är utdelningen. Utdelningen blir 14 kronor per aktie, med en utbetalning på 10 kronor i maj och en på 4 kronor i november. Det är 1 krona mer (+8%) än förra året och ungefär vad man förväntat sig. (Marketscreener trodde 13,50 och jag var dum nog att kopiera det till mina gissningar, dock med en brasklapp).

Övriga pengar som Investor fått har de använt för att köpa aktier i ABB och betala av skulder. De skriver att de ser fram emot att äga mycket i ett bolag som leds av Björn Rosengren. Björn Rosengren som lämnar Sandvik för ABB om några veckor.

De onoterade innehaven där man vet mindre om hur de gått har enligt rapporten gått ungefär enligt marknaden så inga överraskningar.

Kommentarer

  1. Jag gissade på 14 kronor och är nöjd med det beskedet :-).

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Berätta vad du vet, tror och tycker om de ämnen jag berör!

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

Klart för Castellums nyemission - de 4 alternativen

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare