Uppdatering "Oscar Properties Arbitrage"

Sedan jag skrev om hur underligt kurserna i Oscar Properties rörde sig så har en del saker hänt. De som gick med i nyemissionen eller köpte "BTA" (temporära aktier) för 1,49 kronor styck har nu fått sina riktiga aktier (30 december) och till att börja med så kunde de sälja dem för cirka 2,20 kronor styck så en vinst på 50% på någon vecka.

De som inte fick sina aktier direkt eller som reagerade lite långsamt missade den chansen för direkt efteråt så började kursen falla och falla och falla och är nu nere på 1,73 kronor. Fortfarande 16% vinst (före avgifter och skatter).

En sak som är värd att veta är att det inte alltid finns så många köpare uppköade. Just nu när jag skriver så finns det synliga köpare för aktier värda cirka 30 000 kronor. Det gör det svårt att sälja en stor post utan att gå långt under aktuell kurs.

Min poäng är att även om kurserna varit fel så har det varit svårt att tjäna en förmögenhet för det finns relativt få köpare trots att priset stadigt sjunkit.

En annan intressant detalj är att det inte krävdes speciellt stor handel för att hålla priset högt medan nyemissionen pågick. Det har spekulerats att priset hölls högt på ett artificellt sätt för att få in mer pengar till företaget, vilket skulle ha varit olagligt. Kom ihåg att nyemissionen inte fulltecknades. De ville ha in mer pengar än de lyckades med och en hög kurs skulle få nyemissionen att verka mer generös.

Ingen som säger något verkar veta hur det går för företaget i sig. Med pengarna de fick in lyckades de betala av en del skulder men räcker det? Hur dyrt blir det att bryta de avtal de inte har råd att fullfölja? Hur stor vinstpotential finns det i de projekt de har kvar?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Varning för Circular Water

ICA-handlarna som blev ekobrottslingar för att bli rikare

Det tog 27 månader att komma tillbaka